-      -                                                                                                                                                                                                                                                                                                            .      .    -      -                                                                                                                                                                                                                                                                                                             .      .    -      -                                                                                                                                                                                                                                                                                                              .       .

               * ΕΜΕΙΣ

               * ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ

               * ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΑΣ

               * ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ

               * ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

               * ΚΙ' ΕΣΕΙΣ

   Καραγκιόζης1950

 

      Όχι πάντα. Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνει κάποιος  ποιο πρόσωπο εισέρχεται και ποιο απλά περνάει από μπροστά πηγαίνοντας κάπου αλλού.

      Ειδικά οι λέξεις  του Σιορ-Διονύσιου είναι είτε Ελληνικές, είτε Ιταλικές, είτε δικές του και όλες έχουν το νόημά τους, αρκεί να το ψάξει κάποιος.

      Οι ιστορίες μας όλες περιγράφουν την ζωή σε παλιότερα χρόνια, τότε που στη γλώσσα μας υπήρχαν πολλές Γαλλικές, όπως και Τουρκικές λέξεις.

 

       Όταν κάποιο πρόσωπο εξέρχεται από την σκηνή προς την πλευρά του σαραγιού ή της καλύβας, σημαίνει ότι εισέρχεται στο σαράι ή την καλύβα;

        Κάποιες λέξεις,  ιδίως  του Σιορ-Διονύσιου, ανύπαρκτες, ίσως, έχουν κάποιο νόημα ή χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους;

        Τα Γαλλικά, που χρησιμοποιεί ο Καραγκιόζης, αλλά και ο Σταύρακας και άλλοι, εκτός από ότι σημαίνουν, θέλουν να μας πουν και κάτι άλλο;